Global impact.

Global impact.

Lukas Wijgaart van Dijk digitaliserer helsetjenester på 4 kontinenter med utgangspunkt i Gudbrandsdalen.

Lukas startet i Abaris sommeren 2017 etter å ha fullført Bachelor graden i design, bruk og interaksjon ved informatikkstudiet på Universitetet i Oslo. Sin første arbeidsdag for Abaris hadde han i Afrika, nærmere bestemt Rwanda, der han deltok på brukerkonferanse for DHIS2-programvaren som Abaris Consulting utvikler på oppdrag for Universitetet i Oslo. Lukas er født og oppvokst i Vågå og hadde bestemt seg for at han ønsket å bo og jobbe i Gudbrandsdalen etter fullført utdannelse. Abaris ble derfor et naturlig valg når muligheten for jobb dukket opp.

DHIS2 er det foretrukne helsestyringsinformasjonssystemet i over 60 land på fire kontinenter. Programvaren hjelper myndigheter og helseorganisasjoner til å håndtere sin virksomhet mer effektivt, overvåke prosesser og forbedre kommunikasjon på tvers av enhetene. DHIS2 brukes vanligvis som nasjonale helseinformasjonssystemer for dataadministrasjon og analyseformål, for overvåking og evaluering av helseprogrammer, som anleggsregistre og kartlegging av tjenestetilbud, for logistikkstyring og for mobilsporing av gravide mødre i landlige lokalsamfunn.

Abaris Consulting har fått selvstendig ansvar for delkomponenter i dette internasjonale prosjektet som bl.a er finansiert av Bill & Melinda Gates Foundation. I dette prosjektet jobber Lukas nå med å integrere pasientjournal og sykdomsovervåking til en felles plattform sammen med resten av teamet fra Abaris og samarbeidspartnere over hele verden.

Fritiden bruker Lukas på fjellklatring, friluftsliv, film, brettspill og matlaging.   

DHIS2   Bill & Melinda Gates Foundation

 

Kontakt oss.

Vi slår gjerne av en prat.

Gjør det
 • GUDBRANDSDALEN

  Elvevegen 5
  2642 Kvam
  tlf 982 66 880

  lars@abaris.no
 • HALDEN

  Busterudkleiva 54
  1782 HALDEN
  tlf 982 66 881

  erlend@abaris.no